Јеремић: Протести се морају наставити 

БЕОГРАД:редседник Нове странке Вук Јеремић изјавио је данас, преузимајући "дежурство" у "слободној зони", коју је СзС формирао испред Председништва, прошле суботе, да су битне само три ствари - да се протести опозиције морају наставити, да бојкот институција мора бити тоталан и да опозиција мора остати јединствена. 
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Он је у име своје партије преузео од Нове странке "дежуство", замишљено као време за грађане, када ће, како је рекао председник Савета Нове, Арис Мовсесијан, моћи да разговарају са лидерима опозиционих странака, у "радно време" од 13.00 до 21.00 сати.

У Пионирском парку, испред зграде Председништва, било је окупљено двадесетак присталица и активиста СзС-а

Петар Милетић, члан председништва Покрета слободних грађана који је у претходна 24 часа дежурао заједно са Новом странком, рекао је да се нада да ће у наредним данима у "слободну зону" долазити и посланици и одборници који бојкутују рад парламента и градских скупштина. 

"Наставићемо да износимо наша три основна захтева која смо договорили као потписници споразума са грађанима - смену РЕМ-а, смену руководства РТС-а и РТВ-а и главни захтев за фер и поштене изборе", рекао је Милетић. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести