Јованов: Болесна идеја да се изазове грађански рат

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов за инцидент испред Скупштине Србије рекао је да се ради о болесној идеји да се у Србији изазове грађански рат, након кога би се виновници некако дочепали власти, јер демократским и мирним средствима не могу.
Milenko Jovanov Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јованов је у саопштењу навео да је то учињено по наредби Драгана Ђиласа, а да "фашистичка банда предвођена Бошком Обрадовићем није само направила нови у низу инцидената". 

Он је додао да у том контексту и са тим циљем, већ неколико дана уназад наступају сви, како казе, Ђиласови плаћеници и медији који су под његовом контролом. 

"Само су им улоге различите. Његови плаћеници и медији данима хорски говоре о томе да је Србија на ивици грађанског рата, чиме припремају јавност за оно што смерају да ураде, истовремено упирући прстом у власт, иако све инциденте, физичке и вербалне нападе, праве само они. Са друге стране, фашистичке хорде имају задатак да изазову пожар који ће запалити Србију", навео је Јованов у саопштењу.

Он сматра и да само поремећеној особи, оперисаној од сваке одговорности према сопственој држави и животима грађана, може да падне на памет да ради све ово. 

"Само озбиљно поремећен човек може и да помисли да поново Срби убијају Србе, само због његове незајажљиве жеље да се дочепа власти. На жалост, такви су данас показали да их има", указује Јованов.

Према његовим речима, слика Ђиласове Србије је крвава глава народног посланика Марјана Ристичевића, кога на његовом радном месту "линчују Ђиласови фашистички пси". 

Он истиче да та слика Ђиласове Србије, не може и не сме постати и слика Србије. 

"Дужни смо да се овоме нарастајућем злу супротставимо и као друштво и као појединци, истовремено водећи рачуна да не учинимо ништа што би ишло у прилог остварења њиховог сулудог плана", поручио је Јованов, саопштено је из СНС. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести