Јовановић: ДСС прави нови политички покрет

БЕОГРАД: Лидер Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић формираће ускоро нови политички покрет, и у њему ће уз ДСС бити Војни синдикат који води Новица Антић и више локалних политичких организација и појединаца, сазнаје “Блиц”.
milos jovanovic dss fonet
Фото: FoNet

Лист пише да би Јовановић почетком новембра требало да представи организације и појединце који ће заједно "са ДСС-ом и њим трчати изборну трку и који би требало да представљају нови трећи пут за грађане који не подржавају ни власт СНС-а ни опозициони СзС".

“Идеја је да окупимо људе који желе корениту промену у друштву. У тај нови покрет ући ће људи којима је доста актуелне политичке ситуације у земљи и који сматрају да је потребна нова, свежа крв. Главне тачке окупљања биће обрачун с партијском државом и промена изборног система како би грађани коначно могли да бирају своје представнике по имену и презимену, а не преко партијских листа”, каже извор “Блица” из врха ове странке.

За сада је сигурно да ће се у новом покрету наћи Новица Антић, председник Војног синдиката Србије, локална организација из Краљева коју води Иван Матовић, Покрет за живот Злате Ђерић, Група експерата за препород (ГЕПС) Јована Филиповића, али и многи други с којима је Јовановић разговарао у протеклом периоду.

Милош Јовановић је за "Блиц" потврдио да следи стварање покрета и објаснио да је рекао о доста широком окупљању.

“Након онога што сам урадио у новој ДСС, ово је логичан наставак. Овако више не може. У ситуацији када је Кија Коцкар постала политички аналитичар или када неко покушава да одбрани Стари мост који су Немци саградили 1942. године, неко мора да направи искорак и то да реши. Нови покрет ће окупити значајан број људи који као и ми мисле да је потребна потпуна промена система”, закључио је Јовановић.

У нови ДСС који је покренуо актуелни председник те странке већ су ушли књижевник и професор Филозофског факултета Слободан Владушић, историчар Милош Ковић, академски сликар Милош Шобајић, првак опере Народног позоришта Миодраг Јовановић.

Милош Јовановић очекује да ће након формирања, покрету прићи и други истакнути појединци.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести