Краснићи: Нова влада, дијалог са Београдом, следеће године избори

ПРИШТИНА:  Политички аналитичар Миљазим Краснићи сматра да ће на Косову бити формирана нова влада након одлуке Уставног суда, која се очекује до 29. маја, после чега ће бити могућ наставак дијалога са Београдом.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

"Најбоље би било да се формира нова влада која ће унапредити дијалог са Србијом, да се то једном заврши, а да се следеће године иде на изборе", рекао је Краснићи, преноси портал Косово онлине.

Како је рекао, могуће је да ће након формирања владе доћи до протеста присталица Покрета Самоопредељење, што значи нову дестабилизацију Косова.

"Самоопредељење је у прошлости већ организовало протесте, изазвали су већ и пре дестабилизацију Косова протестима и нападима у Скупштини и наставиће са таквом праксом, јер то је један анархистички покрет у правом смислу те речи", рекао је Краснићи и додао да ће Самоопредељење на крају схватити да се власт не може задржати силом.

Краснићи сматра да се Косово већ налази у политичкој кризи и сматра да би нови избори довели да се још више дестабилизује.

Уставни суд Косова је суспендовао процес формирања нове владе до 29. маја, након што је Самоопредељење затражило да размотри уставност одлуке председника Косова да мандат за састав владе повери Авдулаху Хотију из ДСК-а.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести