Кривична пријава против Обрадовића због претњи Весићу

БЕОГРАД: Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији поднело је кривичну пријаву против лидера Покрета Двери Бошка Обрадовића у којој тврди да је објавом на друштвеној мрежи Твитер угрозио сигурност заменика градоначелника Горана Весића, као и да је подстицао насилну промену уставног уређења.
Dveri, Boško Obradović  foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Кривична пријава, у коју је Танјуг имао увид, потписао је председник Удружења Симо Спасић и поднео је Посебном одељењу за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Удружење терети Обрадовића за кривична дела угрожавање сигурности и позивање на насилну промену уставног уређења.

Обрадовић је са свог Твитер профила објавио чланак са фотографијом, на којој се налази градоначелница боливијског града Винто, коју су насилно ошишали и офарбали црвеном фарбом демостранти уз знак протеста, уз опис "Нека се спреми Весић, градоначелник Београда", наводи се у кривичној пријави.

Даље се наводи да је Обрадовић, у намери угрожавања уставног уређења или безбедности Републике Србије, позивао и подстицао да се силом промени њено уставно уређење и свргну представници највиших државних органа, угрозио сигурност Весића, "претњом да ће напасти на његов живот и тело и позивао је на линч и насиље према оштећеном", чиме је угрозио његов физички интегритет и изазвао узнемирењост грађана.

У пријави се тврди да је Обрадовић ово урадио са директним умишљајем, вођен политичким и другим личним злонамерним убеђењима, а све "услед личног и професионалног незадовољства и неостварења".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести