Кривокапић поднео кривичну пријаву против Вељовића

ПОДГОРИЦА: Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, као што је и најавио, поднео је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против саветника црногорског председника Мила Ђукановића и бившег шефа полиције Веселина Вељовића.
k
Фото: Tanjug/ video arhiva

Кривокапић је у образложењу кривичне пријаве, у коју су Вијести имале увид, навео да је Вељовић јавно позвао и апеловао на службенике полиције да искажу отпор и непослушност према законитим одлукама или мерама државних органа или према службеном лицу у вршењу службене радње чиме је, како је навео, извршио кривично дело позивање на отпор из члана 378 Кривичног законика Црне Горе.

Кривокапић је предложио да тужилаштво ухапси Вељовића и одреди му притвор, а затим да тужилаштво у року од 30 дана суду поднесе оптужни предлог због наведеног кривичног дела.

Кривокапић је у уторак најавио да ће као грађанин поднети кривичну пријаву против Влејовића.

Вељовић је недавно у ауторском тексту написао да је "света дужност и обавеза" сваког припадника сектора безбедности да одбије свако неуставно и незаконито наређење, али и да је дужност свих грађана да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу.

Повод за овај Вељовићев позив припадницима полиције на непослушност је најављено устоличење изабраног митрополита црногорско приморског Јоаникија у Цетињском манастиру, 5. септембра.

Поводом овог текста Вељовић је саслушан у Тужилаштву, где је рекао да је то његов лични став.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести