Курти: Састаћу се са Српском листом и поштовати Устав

ПРИШТИНА: Лидер Покрета Самоопредељење и кандидат за косовског премијера Аљбин Курти изјавио је данас да ће се састати с представницима Српске листе и разговарати с њима о испуњењу уставне обавезе - давању министарства припаднику српске заједнице.
kurti, tanjug
Фото: Aljbin Kurti, foto: Tanjug/ Video,arhiva

Како преноси Косово онлајн, Курти је објаснио да ће се с представницима најјаче странке косовских Срба, за коју каже да је "продужена рука Београда", састати с обзиром на то да нема других представника српске мањине у косовској скупштини осим Српске листе.

"До дана потврђивања изборних резултата надали смо се да ће можда други српски посланик који није са Српске листе успети, али је потврђивање показало да то није могуће“, рекао је Курти и додао да његов проблем са Српском листом није зато што је српска.

Он тврди да не жели да екскомуницира Српску листу и најављује да ће по питању српског министра поштовати Устав, али додаје да нема обавезу да влада у политичкој коалицији са Српском листом.

Српска листа је на ванредним косовским изборима освојила свих десет посланичких места која су у скупштини резервисана за српску заједницу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести