Лончар: Ситуација у Новом Пазару под контролом

БЕОГРАД: Ситуација у Новом Пазару је под апсолутном контролом, изјавио је министар здравља Златибор Лончар и додао да су у болници у том граду тимови здравствених радника из Крагујевца, Београда, Краљева, Јагодине, Ћуприје.
zlatibor loncar, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Он је нагласио да су тимови упућени у Нови Пазар како би помогли својим колегама у борби против вируса корона, јер је Општа болница у том граду потпуно претворена у ковид болницу.

"У Новом Пазару је много боље него што је било. Надам се да ће се смањити број пацијената и да ћемо имати боље резултате", рекао је Лончар након састанка са директорима ковид болница.

Министар је нагласио да је држава урадила све што је до ње - обезбедила довољно лекара и сестара, комплетну опрему.

Лончар је указао и да Општа болница и Дом здравља који се налазе у истом дворишту имају више до 1.200 запослених лекара и медицинских сестара.

"Више од 130 лекара и сестара смо запослили само од маја ове године у Новом Пазару", рекао је Лончар.

Стимулације за све у ковид систему

Министар здравља Златибор Лончар наложио је свим директорима болница у Србији да му до сутра доставе податке о томе да ли су исплаћене стимулације свим здравственим радницима који раде у ковид систему.

Он је данас, након састанка са директорима ковид болница, рекао да су му се лекари и медицинске сестре пожалили да им стимулације нису исплаћене и нагласио да им оне морају бити исплаћене за цео претходни период од када је почела епидемија вируса корона, јер је то обећано.

"До сутра ујутру све болнице које су у ковид систему и које имају раднике у ковид систему морају да ми доставе да ли су им исплаћене стимулације за претходни период. Извињавам се људима којима нису исплаћене стимулације, сутра ћемо то исправити", рекао је министар здравља.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести