Лончар: Вучићеви здравствени проблеми последица премора

БЕОГРАД: Министар здравља Златибор Лончар каже да су здравствени проблеми које је претходних дана имао председник Александар Вучић последица премора и превеликог рада у борби за Србију и да нису настали због, како је рекао, "неке телевизије, новинара или питања".
vucic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Лончар је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да председник добро реагује на терапију коју је добио и истакао да је његово здравствено стање претходног викенда било озбиљно и да му је живот био угрожен.

"Захваљујући стручности, присебности, професонализму, особља, радника, доктора ВМА његово стање је данас много боље", рекао је Лончар и додао да је здравствено стање председника нарушио превелики рад и борба за Србију, јер се "никада није штедео и мислио на себе".

Наглашава да се председник увек трудио да стигне на свако место, да се чује глас Србије, да изведе земљу са руба банкрота, да је економски ојача.

"Цену тога што је радио, платио је пре пар дана сам Вучић, јер је његово здравље тада било озбиљно нарушено. То здравље се нарушавало дужи период, док је тако радио не мислећи на себе, већ мислећи да не пропусти неку прилику да помогне да Србија буде боље. Крајње је смешно да имате коментаре да му је здравље нарушено због неке телевизије, неког новинара или питања", рекао је министар.

Како каже, за Вучића који разговара са Ангелом Меркел, Владимиром Путином, Тајипом Ердоганом нису проблем "неки новинар или телевизија".

"Ово је конкретно последица премора, његове изложености послу, али на сву срећу успело је да се стање поправи. Биће потребно још времена, мораће да промени начин живота, рада. Мораће да узима редовну терапију", закључио је Лончар.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести