Мајка болесног детета: Сваког дана морате имати наду

БЕОГРАД: На скупу "Србија наде" испред Народне скупштине прва се обратила мајка болесног детета Мина Мијаиловић, која је истакла да на крају сваког дана човек мора да има наду, да остане снажан и мотивисан да настави боље и храбрије, а да је она уз велику помоћ државе остварила права свог детета.
Танјуг/Страхиња Аћимовић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

"Сваког дана мораш имати наду, остати снажан и мотивисан да наставиш боље и храбрије, да истрајаваш и не одустајеш и никада не устукнеш пред препрекама какве год оне биле", рекла је Мијаиловић.

Мијаиловић је истакла да су јој инситутуције државе омогућиле да стоји данас на скупу, као једна од многих који су остварили права за своје дете.

"Драги људи, поштовани председниче, овде сам да бих са вама поделила своје лично искуство. Срећни су родитељи који не знају како изгледа брига о болесном детету. Не мислим на прехладу, него на тешке болести. Са једном таквом дијагнозом мог детета сам се ја сусрела. Ретка болест је за већину статистика, за наш је то свакодневица и живот", рекла је она.

Мијаиловићева је истакла да на крају сваког тешког дана мора имати наду, да настави боље и храбрије.

"Да никада не устукнеш пред препрекама какве год биле. Како се осећа када дете добије неку ретку дијагнозу, и мора да га лечи у иностранству? Рећи ћу вам само да је свака мајка ратница. Признајем, нисам очекивала помоћ државе, могли смо само да сањамо пре 10 година лечење у иностранству. Заведена причама, почела сам сама да скупљам новац, али сам убрзо пронашла прави пут", нагласила је она.

Мијаиловић је рекла да су институције помогле да оствари права за своје дете.

"Сваки наш уложени труд, првенствено нас као родитеља, води нас ка успеху. Ако желимо да идемо напред, морамо да верујемо у себе, нашу децу и нашу Србију. Да будемо уједињени за њихову будућност. Поносна сам што данас шаљемо слику заједништва, слоге и подршке. Наша деца су наш мотив да порушимо све статитстике и победимо сваки животни изазов. Нисмо сами, Србија је уз нас".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести