Марковић поднео кривичну пријаву због изазивања панике

ЈАГОДИНА: Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма поднео је кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду, одељењу за високотехнолошки и криминал, против Бранислава Радосављевића из Београда због постојања основане сумње да је путем средстава јавног информисања починио кривично дело изазивање панике и нереда.
p
Фото: Tanjug/D. Aničić

Радосављевић је, иначе, човек који се, по тврдњама Марковића, појављује са замућеним ликом на снимку који је приказала потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић на прес конференцији у Јагодини, а где је говорима о подвођењу малолетница, девојака и жена политичарима и привредницима на журкама које је Марковић приређивао у том граду.

Марковић тврди и да је Радосављевић члан ССП.

Пријаву је Марковић, како се наводи у саопштењу које је доставио медијима, поднео због "оправданог страха за своју и безбедност породице и најближих и то не само у Јагодини, него на ширем простору Србије".

Он у саопштењу наводи и да је позив осумњиченог родитељима и пријатељима наводних жртава да их заштите "најперфиднија претња у правцу угрожавања подносиоца кривичне пријаве и његове уже и шире породице", а његов циљ је, додаје,"да без и једног доказа за јавно изнете наводе у ствари таргетира Марковића и његову породицу потенцијално несагледивим последицама".

Осим тога, додаје Марковић, Радосављевић је починио и кривично дело угрожавања сигурности, а у његовим поступцима има, закључује, и елемената подстрекивања на насиље.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести