Мартиновић: Мариника чита Бркића, бесомучна кампања лажима

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић изјавио је данас да се наставља бесомучна кампања коју Драган Ђилас води преко своје најближе сараднице Маринике Тепић против председника Александра Вучића, у којој се свакога дана износе нове лажи, као што је и данашња изјава Тепићеве у којој је, према његовим речима, Вучић проглашен одговорним за смрт нашег амбасадора у Либији.
martinovic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Мартиновић је новинарима у Скупштини казао да се кампања уједно води и против министарстава одбране, унутрашњих послова, затим Војске Србије, српске наменске индустрије.

“Бесомучна кампања се води из дана у дан, свакога дана се износе нове лажи, а данас смо могли да чујемо и да је Александар Вучић крив за смрт нашег амбасадора у Либији”, казао је Мартиновић и додао да је за то председника оптужила “Мариника Тепић Прелетачевић, жена која је успела да промени седам политичких странака за неколико година”.

Мартиновић је истакао да Тепићева препричава текстове и данас смо могли да чујемо низ потпуно неистинитих, а ради се о препричавању текстова Милована Бркића и то из 2014, 2015. и 2016. године.

“Тепићева у ствари чита текстове Милована Бркића који су објављени пре неколико година и сада им је главни аргумент да је Вучић крив за смрт амбасадора у Либији, сада се више не прича о Крушику”, рекао је Мартиновић и навео да је председник сада крив за смрт амбасадора као што је опозицији био крив и за поплаве, пад хеликоптера...

Како је навео, њему као озбиљном политичару, дегунтантно је да коментарише те текстове.

Истакао је да Тепић, која према Ђиласовим речима, уколико он дође на власт, треба да буде нови премијер, то ради да се не би говорило о темама које су битне за грађане Србије, као и да се не би говорило о свим неделима и злоцинима оних који су окупљени у Савезу за Србију, а које предводи Драган Ђилас.

Навео је да њима представља проблем да говоре о успесима политике коју предводи Александар Вучић, односно о новим фабрикама, новим радним местима, да је спуштена стопа незапослености, да је Србија постала поуздан партнер у свету.

Наводећи да је Војска Србије једна од ретких у Европи која може у истој години да одржи вежбе са САД, Кином и Русијом, Мартиновић је упитао да ли би иједна озбиљна земља у свету пристала на војне вежбе са Србијом да смо заиста држава која продаје оружје Ал Каиди, за шта СзС оптужује садашњу власт.

“Та кампања се даље води да грађани Србије, пре свега грађани Војводине, не би знали да је Мариника Тепић само у 2015. години, за измишљени спорт такозване "банатске шоре" дала скоро пет милиона динара, да је по писању медија из времена ДС-а учествовала у изазивању саобраћајне несреће у којој је једна особа погинула и онда је та афера заташкана, јер је Тепић била покрајински секретар за омладину и спорт”, навео је Мартиновћ.

Додао је да се кампања води и да би се сакрило да је Мариника Тепић милионе динара из буџета Војводине пребацила непостојећем фитнес центру у Панчеву, као и да би се скренула пажња са цињенице да је Марко Бастаћ свом венчану куму стављао кесу на главу и тукао га јер му није донео једну коверту са новцем коју су му послали они који беправно граде по општини Стари град, као и да би се од јавности сакрило да је Бошко Обрадовић преко ноћи постао највећи европејац и највећи пријатељ Америке у Србији.

“Кампања се води да би се сакрила истина да су Борис Тадић, Вук Јеремић, Драган Ђилас, за време њихове владавине уништили преко 33. 000 комада оружја и оруђа Војске Србије”, казао је Мартиновић и додао да су нас тада убеђивали да нама није потребно оружје, као ни обавезно служење војног рока.

Истакао је да су то све радили како би уништили све чега су се дохватили - војску, просвету, здравство и додао да окупљени у СзС немају ништа озбиљно да кажу, као и да никада нису изнели ниједан предлог да се реши неки политички, економски или социјални проблем у држави.

“Ових дана само сте могли да чујете ''да богда умро, треба му испалити пет метака у леђа, па после да се напијемо'', а данас Тепић каже да је Вучић одговоран за смрт амбасадора у Либији и да је извозио оружје Ал Каиди. Просто не могу да верујем да неко ко је народни посланик изађе пред новинаре и каже то без икаквог стида и срамоте”, казао је.

Мартиновић је подсетио да ће сутра поцети расправа о буџету за следућу годину и навео да је овај буџет развојни и доказ да се успело у тешким реформама које су започете пре свега захваљујући храбрости Александра Вучића.

Додао је и да је председник Вучић показао данас доласком на посао када му је угрожено здравље да су му најважнији интереси грађана Србије и честитао му на томе.

“Они нека наставе даље са својом бесомучном кампањом и добро је ово што раде како би грађани могли да виде разлику. Док ми градимо путеве, они се баве питањем да Вучићу треба испалити пет хитаца у леђа и то говори да немају никакву политику”, указао је Мартиновић.

Упитан за Нацрт закона о референдуму и народну иницијативу којим се предвиђа да за успех референдума у Србији више неће бити потребна излазност већа од 50 одсто уписаних бирача, већ ће се усвајати одлука већине изашлих гласача и да ли ће се тиме можда “прогурати изгласавање независности Косова”, Мартиновић је казао да ће се посланици позабавити свим предлозима Владе Србије и додао да нема говора, ни помисли да ће се изменом било којег закона учинити корак напред ка признавању независности Косова.

“Вучић је као председник Републике рекао и ја то само могу да поновим - док је он председник Косово и Метохија неће бити признати као независна држава ис ви закони који се налазе или који ће доћи у процедуре Скупштине са евентуалним признањем КиМ, док је Вучић председник - никакве везе немају”, казао је Мартиновић.

Тепић: ВС продавала оружје Тешићу, а он терористима

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић упитала је данас да ли је Влада Србије у периоду док је премијер био Ивица Дачић, а министар одбране Александар Вучић, у случајевима уговорања посла са фирмама Слободана Тешића, када фабрике наменске индустрије нису имале довољно оружја и робе за његов посао, налагала Војсци Србије да са својих стокова скине потребну количину оружја које је било намењено Тешићу за даљу трговину.

Тепић је у Скупштини Србије на конференцији за новинаре поновила шпекулације да председник Србије зна зашто су отети радници наше Амбасаде у Либији, који су потом убијени, а за које је и сам 2016. године изјавио да је њихова отмица повезана са трговином оружјем.

Упитала је и Ивицу Дачића да ли Тешић и даље има дипломатски пасош.

Казала је и да председник Вучић избегава да одговори на њена питања, од којих је једно и због чега је као министар одбране 2013. године наводно убацио Тешића у државну делегацију.

Тврди и да је Тешић оружје продавао либијском огранку Ал Каиде.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести