Медији: Мариника Тепић пред затвором?

Како пише портал е-Панчево, Мариника Тепић ускоро ће се наћи пред лицем правде, а извор овог портала у Тужилаштву потврђује да су докази толико јаки да ће се Тепићева вероватно наћи и - иза решетака.
marinika tepić fonet
Фото: FoNet

Како јављају, Тепићевој се на терет ставља ненаменско трошење буџетских средстава, најчешће по политичкој линији и за приватне послове. По Панчеву се препричава како је мужа водила на службена путовања и како је финансирала искључиво оне који су били лојални њој и бројним странкама које је учлањивала, пише е-Панчево.

Априла ове године, инспекција је утврдила је да фитнес клуб који је од Маринике добио новац, у суштини не постоји. Према тврдњама инспекције, поменути фитнес клуб, чији је власник заговорник политике ЛСВ, прекршио је прописе и није ускладио статут са новим Законом о спорту. Такође, установљено је да се на адреси, која је наведена као адреса фитнесс клуба, налази приватна кућа у којој нема теретане.

У Покрајинском секретаријату за спорт и омладину тврде да су пронађене на стотине предмета где нема ваљаног правдања о наменском трошењу новца пореских обвезника. Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез тврди да је Мариникина екипа оставила празну касу, да није исплатила ни награде најуспешнијим младим спортистима, али је зато исплаћивала новац клубовима који играју у "бетон лигама".

Панчевци причају да је Тепићева искоришћавала странке и наивне "лидере" да би себи угодила, тачније да би дошла у позицију да одлучује о буџетским средствима.

Поред директног утицаја на "касе", наплаћивала се и запошљавањем других. Некадашњег момка, без квалификација, запослила је у Транснафти, одборника Оливера Петковића у покрајинској администрацији, а пример њеног "утицаја" је и Данијел Иванковић, који је тада имао и приватну фирму која је продавала справе за теретане.

Сећамо се и политичких прогона и жртава сујетне Тепићеве. Прво је на њен егоизам и ненаменско трошење средстава указивао Дарко Парежанин, бивши председник Спортског савеза Војводине. Тепићева га је отпустила без образложења, као да јој је деда оставио јавну функцију. По доласку нове покрајинске власти, Парежанин је, искључиво због знања и квалификација, враћен на посао, наводи е-Панчево.

(е-Панчево)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести