Михајловић: Градимо Србију у којој ништа више није далеко

ЛАЈКОВАЦ: Изградњом брзе саобраћајнице која ће спојити Ваљево са ауто-путем "Милош Велики" испуњено је још једно обећање које је дато свим Ваљевцима, рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и поручила да држава наставља да гради Србију у којој, каже, ништа више није далеко.
m
Фото: Tanjug/Preuzet materijal

Михајловић је присуствовала заједно с председником Србије Александром Вучићем обележавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Лајковац-Иверак.

Михајловићева је овим поводом изјавила да је Србија данас другачија земља него што је била пре неколико година, пре свега због великих инфраструктурних пројеката који су завршени.

Изградњом брзе саобраћајнице која ће спојити Ваљево са ауто-путем ''Милош Велики'' испунили смо још једно обећање које смо дали свим Ваљевцима. Настављамо да градимо Србију у којој ништа више није далеко, поручила је она.

Саставни део овог пројекта је и потпуно уређење реке Колубаре и водотокова, што ће спречити даља плављења овог дела Србије, каже се у саопштењу Министарства.

Укупна дужина деонице је 18,3 километара, на траси ће се налазити 25 објеката, 2,5 километара мостова и једна петља.
Финансијер пројекта је Влада Србије, инвеститор "Путеви Србије", а радове ће изводити кинеска компанија "Шандонг".

Обележавању почетка радова присуствовали су и Чен Бо, амбасадорка НР Кине у Србији, и Џанг Ђанчао, генерални директор кинеске компаније "Шандонг".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести