Михајловић: Корона изазвала здравствену и економску кризу

ШАБАЦ: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да ће криза изазвана корона вирусом трајати и да грађани морамо да научимо да живимо са тим.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Она је за шабачку телевизију Ас рекла да је то поред здравствене и тешка економска криза, наводећи да се никада у свету није десило да том брзином пада бруто друштвени производ и привредни развој.

"То не може а да се не одрази и на нас, али по проценама ММФ-а и Светске банке Србија ће имати пад нижи од многих земаља у региону, јер смо мала држава и поприлично еластична у економији. Држава ће као и до сада учинити све да сачува привреду, а сви који могу сада да раде, треба да раде”, изјавила је она.

Михајловић је подсетила да у Србији ниједно градилиште за све ово време није затворено и да их има 59.000 активних.

"На данашњи дан 5.700 радника је ангажовано на нашим градилиштима. Градимо око 630 километара путева, 300 км пруга, 2.500 станова за припаднике служби безбедности. То је изузетно важно, јер су у овој кризној ситуацији управо грађевинарство и пољопривреда две делатности које ће помоћи да економија опстане", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе подсетила је и да је лична одговорност веома важна у очувању здравља.

"Свако ко је озбиљан мора да размишља на тај начин. И ја размишљам и о својој породици и о својој мајци која има 77 година, као и о људима са којима радим у кабинету. Схватила сам за све ово време да је лична одговорност веома важна. Ми као народ имамо ту врсту јединства када су криза и проблеми и тако треба и да остане. Постоји страх, наравно, али ако се чувамо и пазимо на друге сигурна сам да ћемо све проћи у наредних неколико месеци. Чувајући себе ми чувамо и друге”, поручила је Михајловић.

Славиша
04.07.2020 • 04:22
Поштована госпођо министарко,пошто сте министар саобраћаја и инфраструктуре,пошаљите своју инспекцију у насељено место АЛЕКСА ШАНТИЋ,општина Сомбор,да се уверите у СКАНДАЛ великог размера,који може изазвати и међудржавни неспоразум.Наиме о чему се ради,у том месту је пре који дан,кроз главну улицу,Солунских добровољаца,изграђено ни мање ни више него 9 (девет)лежећих полицајаца,на деоници дугој око 1500 метара.Како чијем од пријатеља и познаника из тог места,то је прикривени атак и субверзивна делатност,против мулти националне компаније Фереро,јер се свако јутро том деоницом пута превозе неколико стотина радника у десетак комбија и аутобуса.Да ствар буде још апсурднија,у тој улици је 2/3 кућа празно,нико не живи у њима,јер су стари помрли а млади се раселили.Бољи познаваоци прилика,кажу,да је ово спрега особа из савета МЗ Алекса Шантић,и појединих особа из руководства општине Сомбор,из разлога што је сав аранжман између ФЕРЕРА и владе Србије ишао директно преко владе Србије и тадашњег председника владе господина Вучића,те се локални моћници нису могли уградити.Не смем ни да помислим шта ће рећи власници ФЕРЕРА када буду дошли и видели ту срамоту и тај скандал.Позивам овим путем надлежне републичке органе да реагују и да се сами увере у тај криминал,за који у нај мању руку морају секретар МЗ и комплетан савет бити смењени,те уведена принудна управа,а такође да се испитају сви актери тих дешавања,и да се испред владе Србије упути у нај мању руку извињење Фереру,јер заиста то нису ничим заслужили,а кривце за ово стрпати на дугогидишње робије као пример свима.
EUR/RSD 117.5799
Најновије вести