Михајловић: Опасне изјаве Ђукановића, црта Вучићу мету на челу

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да су оптужбе председника Црне Горе Мила Ђукановића да га је са власти срушио један човек, оптужујући председника Србије Александра Вучића за мешање у изборе у Црној Гори, веома опасне јер представљају цртање мете на челу председника Србије.
mihajlovic, tanjug
Фото: TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

Ако је неко у региону својом уздржаношћу и одговорним понашањем радио на томе да се сачува стабилност региона, ако се неко није мешао у унутрашње ствари својих суседа, а да је истовремено тражио путеве да се као регион боље повежемо и да будемо пример другима кад је реч о поштовању права нациналних мањина, онда су то Србија и Александар Вучић. Нажалост, видимо да се неки други не понашају на исти начин, већ да им Србија и српски народ служе као изговор за сопствене неуспехе, каже Михајловић.

Она наводи да Ђукановић "може да се љути" због пораза на изборима, али не и да за свој пораз оптужује Србију и њеног председника, који су показали много више поштовања за суверенитет Црне Горе него Црна Гора за суверенитет Србије.

Ко ће бити на власти у Црној Гори одлучују њени грађани, а једино што Србију интересује јесу права и положај српског народа у Црној Гори, јер се тако понаша одговорна држава, наводи Михајловић.

Ђукановић је синоћ у интервјуу за Њузмакс Адриа оптужио Вучића за јаку медијско-политичку агресију Београда, јер је, како тврди, српски председник "давао јаку подршку великосрпском национализму у Црној Гори".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести