Милићевић: Опробани рецепт, наставак хајке на председника

БЕОГРАД: Председник посланичке групе СПС, Ђорђе Милићевић, оценио је данас да се по "старом и добро опробаном" рецепту под видом "истраживачког новинарства" наставља хајка на председника Републике и његову породицу са жељом да се преузме улога надлежних државних органа, а крајњим циљем да се изазове политичка нестабилност у Србији.
Djordje Milićević, SPS Foto Tanjug/ D.Aničić
Фото: Foto Tanjug/ D.Aničić

Он је у саопштењу навео да није познато којим је то истраживачким поступком неко дошао до транскрипта са саслушања Вељка Беливука оптуженог за најмонструозније злочине.

"Није јасно ни ко је транскрипт могао да обелодани у току судског поступка, када се зна да по закону никакви детаљи саслушања не могу бити доступни јавности управо због могућности спољних утицаја на ток истраг", навео је Милићевић у саопштењу.

Он је истакао да уместо да се баве објективним и непристрасним новинарством баве се истражним радњама, за шта ни по једном члану закона нису надлежни.

Подсећа и да у складу са Законом о јавном информисању свака информација која се објави мора бити проверена и тачна, а не да се паушално и стављањем на једну страну, објављују гнусне неистине и лажи, само да би се нарушио углед и достојанство државе Србије, њених органа и највиших званичника.

"Не служи вам на част господо ово што радите, не представља то нити независно, нити одговорно новинарство", навео је Милићевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести