Милићевић: Синиши Малом не може се оспорити стручни потенцијал

БЕОГРАД:  Не улазећи у оцену рада Савета Београдског Универзитета приликом одлучивања о докторској дисертацији Синише Малог ипак остају отворена питања и дилеме на које није дат одговор, а јавност их очекује, каже у саопштењу које је доставио медијима Ђорђе Милићевић, шеф посланицке групе СПС у Скупштини Србије.
Djordje Milićević, SPS Foto Tanjug/ D.Aničić
Фото: Foto Tanjug/ D.Aničić

"Ако иза одлуке Савета стоји политика оличена у једном делу опозиције онда се ради о стравичној кампањи против Синише Малог и покушају његове личне и стручне дискредитације", оценио је Милићевић.

Каже да је изненађујуће да се као плагијатор докторске дисертације квалификује неко са таквим стручним референцама какве има Синиша Мали, са доказаним резултатим, а нарочито неко ко је као министар финансија професионално и стручно достигао пун капацитет.

"Осим тога његова доказана вредност у стручном смислу произилази из неспорних чињеница да је његово образовање и стручно оспособљавање било импресивно оцењено и вредновано од стране највиших стручних и релевантних институција из области финансија и економије", навео је Милићевић и додао да то значи да се "Синиши Малом не може ни у ком случају оспорити његов стручни потенцијал због чега је тешко априори прихватити одлуку о наводном плагирању доктората".

Стиче се утисак да је у једном делу јавног мњења далеко пре доношења одлуке Савета већ одлучено да је докторска дисертација Синише Малог плагијат, приметио је Милићевић и закључио да се у том смислу не може избећи евентуални утицај дела јавног мњења приликом одлучивања о његовој докторској дисертацији.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести