Милићевић: Влада нема алтернативу, о изборима одлучује СНС

БЕОГРАД: Питање ванредних парламентарних избора није покренула владајућа коалиција, већ поједине опозиционе политичке странке, а одлуку о томе донеће највећа странка у владајућој коалицији СНС и њен лидер Александар Вучић, изјавио је данас шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић. 
Đorđe Milićević Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Ми ћемо ту одлуку подржати и поштовати", рекао је Милићевић новинарима у парламенту. Он, међутим, наводи да је опште познат став СПС да се та странка залаже за редовне изборне циклусе, те да не види разлог за расписивање ванредних парламентарних избора, али да се ипак та могућност не може искључити. 

"Као странка са јако пуно искуства и стажа на политичкој сцени Србије наравно да смо за изборе увек спремни, ма када они буду били", каже Милићевић, функционер СПС, странке која је у коалицији са СНС. 

Навео је да постоје свакодневни покушаји да се умање и минимизирају рад и резултати рада Владе Србије што је, каже, види се немогуће, те да су у парламенту свакодневни покушаји да се дестабилизује његов рад, да се направи хаос и опструкција што је, додаје, такође немогуће.

"Сматрамо да влада и владајућа већина не треба да губе време, већ да остану посвећени послу за који су преузели одговорност, јер радећи тако радимо у најбољем интересу грађана Србије", рекао је Милићевић.

Резултати су на страни владе, сматра Милићевић и истиче да у прилог констатацији да Влада Србије и владајућа коалиција нема алтернативу, с озбиром на реформски курс владе и резултате њеног рада, привредни раст, нове инвестиције и радна места, повећање плата и пензија. 

"Све су то ствари које немају алтернативе", каже Милићевић. Наводи да су пред нама свакако београдски избори, о којим ће, каже, социјалисти разговарати онда када за то дође време, односно када буде познат термин њиховог одржавања. 

"Јасно смо рекли шта су циљеви СПС када је реч о београдским изборима. Београду је потребна политичка стабилност и политика континуитета. Када дође тренутка, када буде познат термин одржавања избора у Београду, разговараћемо унутар странке, разговараћемо са коалиционим парнтерима из СНС и донети одлуке које ће ићи у правцу реализације тих циљева", каже Милићевић. 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести