Милићевић: Значајна улагања у општину Тител

ТИТЕЛ/ШАЈКАШ: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић посетио је данас општину Тител где је обишао обновљени рукометни терен у Тителу и почетак радова на изградњи канализационе мреже у Шајкашу. 
Prvi radovi na kanalizacionoj mreži u Šajkašu Foto: vojvodina.gov.rs
Фото: Први радови на канализационој мрежи у Шајкашу Фото: vojvodina.gov.rs

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић су посетили општину Тител и с председником те општине Драганом Божићем обишли радове на почетку изградње канализационе мреже у дужини од 4,5 километара у Шајкашу. Укупна вредност радова је 60 милиона динара, од којих је половину средстава обезбедила Управа за капитална улагања АП Војводине.  Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојио је 18,5 милиона, а општина Тител 11,5 милиона динара.

У непуне две године у Општину Тител је уложено 235 милиона динара, од којих је локална самоуправа обезбедила 120 милиона динара или 44 одсто новца, а преостали део издвојила је из покрајинског буџета Покрајинска влада (председник општине Драган Божић). 

„Ово су први радови на канализационој мрежи, чија је укупна дужина око 24 километра, и верујем да ће Покрајинска владе и општина Тител наставити да раде удруженим снагама“, рекао је Милићевић. „За изградњу водоводне мреже у Шајкашу је преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду и водопривреду издвојено је 20 милиона динара, а за црпну станицу за канализациону мрежу биће издвојено 3,2 милиона динара.“

Фото: Обновљен рукометни терен у Тителу Фото: vojvodina.gov.rs

  По његовим речима, општина Тител може да послужи другим општинама, али и градовима, како се припремају пројекти и како се скромним буџетом од око 500 милиона динара суфинансирају инвестиције и конкурише за добијање средстава код виших нивоа власти. Он је истакао да ће се сарадња наставити и у наредном периоду, најавивши изградњу нове индустријске зоне од пет хектара у овој општини, која ће се реализовати заједно с Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Развојном агенцијом Војводине.

Фото: Први радови на канализационој мрежи у Шајкашу Фото: vojvodina.gov.rs

Потпредседник Покрајинске владе је боравио и у Тителу и посетио обновљени рукометни терен у овом месту. Обнова рукометног терена у Тителу коштала је пет милиона динара, а средства су у једнаким износима од по два и по милиона динара обезбедили Покрајински секретаријат за спорт и омладину и општина Тител.

Фото: Обиласку присуствовали покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић Фото: vojvodina.gov.rs

„Овај мултифункционални спортски објекат веома је важан за Тител, пошто у насељу нема затворене спортске дворане, и служиће рукометашима и другим спортистима, али и рекреативцима“, рекао је Милићевић, додајући да је обнова терена у Тителу наставак акције Покрајинске владе на изградњи и уређењу спортских терена широм Војводине.


Шта је све урађено

У протеклом периоду на подручју општине Тител реконструисана је амбуланта и основна шола у Мошорину, адаптирана Предшколска установе “Плави чуперак” у Тителу ради постизања енергетске ефикасности, а уређено је и приобаље реке Тисе и изграђени су спортскх терени. Следи потпуна рекострукција основне школе у Тителу.


„У протеклих годину и по дана у општину Тител је инвестирано 235 милиона динара, од којих је већи део - 135 милиона динара уложила Покрајинска влада и надам се да ће и убудуће из покрајинског буџета бити подржани значајни инфраструктурни пројекти“, рекао је Божић. „Улагање у развој инфраструктуре значајно је и за привредни развој и привлачење инвеститора, а изградња канализационе мреже за мештане Шајкаша много значи. Без помоћи Покрајинске владе ниједан пројекат не би био завршен, те очекујем да помоћ неће изостати како би се завршила изградња канализације у Шајкашу, за шта је потребно око 440 милиона динара.“

З. Делић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести