Министар привреде Цветковић у радној посети Новом Пазару: У реконструкцију важне саобраћајнице биће уложено више од 95 милиона динара (ФОТО)

Министар привреде Слободан Цветковић састао данас се са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, да би потом званично отворили Канцеларију Фонда за развој у овом граду. Свечаности су присуствовали министар туризма и омладине Хусеин Мемић и Татјана Матић, директорка Фонда за развој Републике Србије.
Слободан Цветковић
Фото: Министарство привреде

-Отварањем канцеларије Фонда за развој у Новом Пазару додатно ћемо приближити привредним субјектима могућности за финансирање свог пословања- изјавио је данас министар привреде Слободан Цветковић на отварању канцеларије Фонда за развој у Новом Пазару.

-Министарство привреде спроводи програме подршке за развојне пројекте, проширење производње, старт ап предузећа, за младе, женско предузетништво. Укупно, то је 3,2 милијарде динара бесповратних средстава које обезбеђујемо како бисмо подстакли и оснажили наша микро и мала предузећа, нашу привреду- истакао је министар Цветковић и додао да су конкурси отворени и позвао све заинтересоване привредне субјекте да се јављају на конкурсе.

-Фонд је фокусиран на допринос ликвидности привреде, новом запошљавању. Канцеларија у Новом Пазару је изузетно важна за развој малих и средњих предузећа и омогућиће да се предузетници информишу о програмима и кредитима Фонда за развој, самостално или у сарадњи са Министарством привреде- рекла је Татјана Матић, директорка Фонда за развој.

Фото: Министарство привреде

Градоначелник Нихат Бишевац подсетио је да је Нови Пазар крај који живи захваљујући малим и средњим предузећима.

-Гравитира ка овом предузетничком крају много компанија. Сигуран сам да ће доступност Фонда за развој подстаћи нове идеје код људи.Канцеларија на једном месту нуди све значајне информације о погодностима за привреднике а грађани ће, имајући у виду досадашња искуства, искористити могућности и погодности које Фонд нуди- нагласио је градоначелник Бишевац.

Фото: Министарство привреде

Такође, министар Цветковић и градоначелник Бишевац обишли су завршне радове на пројекту Реконструкције приступне саобраћајнице Генерала Живковића до пословне зоне Мур у Новом Пазару, које суфинансира Министарство привреде.

Том приликом, министар Цветковић је изјавио:

-Инвеститори долазе у градове и општине који су опремљени неопходном инфраструктуром и пружају све услове потребне за улагање. Наш задатак је да омогућимо нашим општинама, градовима да буду што атрактивније и спремније за инвеститоре.

Фото: Министарство привреде

Министарство привреде подржава локалне самоуправе кроз различите програме од регионалног и локалног значаја, а у циљу унапређења привредног амбијента.

Укупно уложена средства Министарства привреде за прву и другу фазу на пројекту Реконструкција приступне саобраћајнице Генерала Живковића до пословне зоне Мур у Новом Пазару износе 98.417.924 динара, а реконструкцијом ове саобраћајнице укупне дужине 1550 м, биће омогућен бољи приступ и функционисање пословне зоне „Мур“.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести