МИРОСЛАВ Лајчак најавио: Разговори са главним преговарачима Београда и Приштине БИЋЕ ОДВОЈЕНИ

БРИСЕЛ: Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да се током протеклих дана у Бриселу, са својим тимом припремао за предстојеćе одвојене разговоре са главним преговарачима Београда и Приштине.
1
Фото: X/printscreen

Лајчак је, у прегледу активности прошле недеље који је објавио на својој Фејсбук страници, навео да је имао отворену размену мишљења са члановима Одбора за евопске послове немачког Бундестага, који су били у посети ЕУ.

"Разговарали смо о новом замаху за проширење ЕУ и обавестио сам их о стању у дијалогу и наредним корацима. Захвалан сам Немачкој на снажној подршци мом раду, њиховом ангажовању на Балкану и њиховом залагању за европску будуćност читавог региона", истакао је Лајчак.

Навео је да је био  позван да говори на панелу организованом у оквиру годишњег самита Пријатељи Европе - ЕУ - Западни Балкан у Бриселу.

"У свом обраćању нагласио сам да је по први пут у последње време ЕУ спремна за проширење. Крајње је време да се искористи прилика да се европске интеграције Западног Балкана унапреде", нагласио је он.

Лајчак је, такође, написао да се састао са америчким амбасадором у Србији Кристофером Хилом.

"Увек је корисно упоредити белешке и планирати следеćе кораке. Захвалан сам на одличној сарадњи ЕУ и САД на дијалогу", истакао је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести