Мировић примио председника немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг Винфрида Кречмана

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је вечерас делегацију из немачке савезне покрајине Баден – Виртемберг, на челу са председником Винфридом Кречманом.
Mirovic, Baden-Virtenberg-3
Фото: Покрајинска влада

Посета високе делегације из Немачке одраз је добре институционалне и привредне сарадње двеју регија, оценио је председник Мировић, али и прилика за интезивирање и унапређење односа у свим областима које су од заједничког интереса.

Током састанка било је речи о унапређењу сарадње у областима пољопривреде, културе и образовања, са акцентом на два питања од суштинске важности, а то су заштита животне средине и питање европске агенде.

Фото: Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

На састанку је такође оцењено да је важно обновити споразум АП Војводине са дистриктом Штутгарт, проширити га и унапредити и на област дигитализације.

Председник Кречман позвао је АП Војводину на придруживање Споразуму који покрајина Баден - Виртемберг има са државом Калифорнијом, а у циљу спровођења заједничких активности и јачања регија.

Фото: Покрајинска влада

„Свесни смо изазова са којима се тренутно сусрећемо а и са којима ћемо се сусретати током наредних деценија, и желимо да будемо храбри члан те заједнице“, истакао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Председник Кречман оценио је да је сврха ове постете пре свега продубљивање односа из области привреде и науке а пре свега подршка Србији на путу ка Европској Унији.

Између осталих, састанку су присуствовали и Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе и амбасадор СР Немачке Аксел Дитман.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести