Мировић с представницима кинеских компанија о прузи НС-СУ

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се са представницима конзорцијума кинеских компанија „China Railway International Co.“ и „China Communications Construction Co.“, које изводе радове на деоници брзе пруге Нови Сад – Суботица.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

На састанку је истакнуто да су у току радови на доњем строју од Новог Сада до Руменке, као и на демонтажи постојеће инфраструктуре, те да је план да првих дана јуна почну радови на изградњи брзе пруге на читавој деоници.

Мировић је рекао да држава има поверења у кинеске компаније, имајући у виду све важне пројекте које су до сада реализовале на територији наше земље, а све захваљујући, како је навео, стратешком савезништву које су успоставили председници Србије и НР Кине Александар Вучић и Си Ђинпинг.

Покрајинска влада ставила је на располагање све своје ресурсе како бисмо дали допринос и подршку реализацији овог пројекта, који је од националног значаја, истакао је Мировић.

Како је рекао, за нашу државу је важно да се у овом пројекту ангажује што више српских подизвођача, за шта су представници кинеског конзорцијума исказали спремност.

Заменик генералног директора конзорцијума Ћи Фенгжан захвалио је на подршци коју је Покрајинска влада спремна да пружи у реализацији овог пројекта.

Деоница брзe пруге од Новог Сада до Келебије дуга је 108 километара и на њој ће се налазити 11 станица и једно стајалиште.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести