На Крфу обележена годишњица и одата пошта српским војницима

КРФ: На Крфу је јуче обележена 155. годишњица присаједињена Јонских острва Грчкој, а свечаности су присуствовали градоначелник Крфа Константинос Николузос, високи војни и државни функционери Грчке, као и многи грађани, званичници и делегације из других земаља међу којима и члан Градског већа Београда Фадиљ Еминовић.
krf vojnici
Фото: Tanjug (jutjub ilustracija)

Николузос је истакао значај повезаности градова у области културе, привреде, образовања, као и продубљивању пријатељских односа међу њима, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

Крф је за нашу историју од великог значаја јер је био 'острво спаса' када су ту нашли уточиште српски војници након повлачења преко Албаније у Првом светском рату. То је град којем много дугујемо, рекао је том приликом Еминовић.

Он је истакао да од тада па све до данас пријатељство између српског и грчког народа траје и да се продубљује кроз туризам, привреду, разне културне, уметничке и спортске активности.

Након параде и дефилеа оркестра кроз град, положени су венци на Спомен обележје присаједињења Јонских острва Грчкој и одата је пошта страдалим српским војницима који су сахрањени у "Плавој гробници".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести