НКПЈ и ПОКС одредиле делегације за међустраначки дијалог

БЕОГРАД: Позив председника Скупштине Србије Ивице Дачића за учествовање у међустраначком дијалогу прихватиле су Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ), као и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС).
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

НКПЈ и СКОЈ саопштиле су да ће њихову делегацију у тим преговорима представљати генерални секретар Александар Бањанац и први секретар СКОЈ-а Александар Ђенић, док ће делегацију ПОКС-а чинити председник те странке Жика Гојковић и заменик председника Мирко Чикириз.

Захтеви који се налазе у платформи са којом ће наступити НКПЈ и СКОЈ се односе на равноправну медијску заступљеност у предизборном процесу на свим медијима са националном фреквенцијом, могућност увођења електронског гласања.

Такође, НКПЈ и СКОЈ тражиће и праведније услове пријављивања изборних листа, као и поштовање дискреције и приватности пред локалним властима појединаца при давању свог потписа за одређену изборну листу.

У платформи ПОКС-а, коју ће изнети, како саопштавају на панелу без присуства представника ЕУ,

Делегацију Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) у разговорима власти и опозиције око изборних услова, на панелу без присуства представника ЕУ, акценат је стављен на равноправно медијско представљање странака, спречавање функционерске кампање и измену закона који би оштрије кажњавао куповину гласова.

ПОКС је поново саопштио да неће присуствовати састанцима на којима су и представници ЕУ јер, како наводе, то представља свесно одрицање од суверенитета.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести