Обрадовић: Очекујем много посла, дигитализација велики задатак

БЕОГРАД: Кандидаткиња за министара за државну управу и локалну самоуправу у новој Влади Србије Марија Обрадовић изјавила је данас да је очекује много посла на тој функцији пошто је реч о министарству које се бави питањима изборног процеса, јединственог бирачког списка и матичним књигама.
marija obradovic tanjug
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

Обрадовић је за ТВ Прва истакла да су питања дигитализације и е-управе још један велики задатак који је очекује на челу ресорног министарства.

"То је нешто што је још премијерка Ана Брнабић, док је била на тој позицији радила. Мало смо застали тим темпом. Не иде као што је она грунула од самог почетка, али ћемо наставити. Чека нас много посла и мораћемо на томе да радимо непрестано", поручила је Обрадовић.

Истовремено је оценила, говорећи о родној равноправности у извршној и законодавној власти, да је "тешко остварива тврђава" да се уведе квота у политичке странке.

"Оног тренутка када буде више жена у руководећим органима политичких странака по квоти, биће боље", сматра Обрадовић.

Она је додала да још није упознала запослене у министарству, али им је поручила да ће се много радити.

"Ако сам нешто научила радећи са (председником Србије АЛександром) Вучићем ових 12 година то је да у овом послу нема одмора нема викенда", нагласила је Обрадовић.

На питање да ли је за њу терет или олакшање то што јој је мандат орочен најкасније до априла 2022, она је рекла да не доживљава овај мандат као неки почетак и крај показивања својих способности или жеља да нешто уради.

"Сматрам да је почетак 2008. година када сам кренула да радим са Вучићем у информативној служби. Ових 12 година, колико радим с њим, за мене једна целина, а ово је само другачија епоизода где сам добила поверење за другачију врсту задатака", навела је Обрадовић.

Она је нагласила да је ресор који преузима врло важан и поручила да ће путовати доста по Србији.

"Локалне самоуправе су моје право место рада. Верујем да ћу се са запосленима у тим структурама, а и са грађанима, виђати свакодневно, много више", рекла је Обрадовић.

Истакла је, међутим, да је и даље потпредседница СНС, што значи, како је навела, да неће занемарити свој страначки рад.

"Нас очекују промене у наредних неколико месеци и страначка скупштина. Наша странка се после овог изборног циклуса није умирила, ми и даље радимо и спремано се за те промене", поручила је Обрадовић.

Присећајући се времена када се бавила новинарством, она је рекла да је из новинарства прешла у политику јер из позиције новинара није успела да "убоде у дебело месо политичара".

Она је поручила да сада, када је у позицији политичара, може много тога да уради с те позиције.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести