ОБУСТАВЉЕН УЛАЗАК КАМИОНА КОЈИ ПРЕВОЗЕ СРПСКУ РОБУ НА КиМ: На прелазу Мердаре заустављају и празне камионе

ПРИШТИНА: Приштинска влада донела је одлуку да забрани улазак српске робе на Косово и Метохију, пишу медији у Приштини, док још увек званично није објављена одлука.
jarinje blokada, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Како сазнаје Танјуг из својих извора у косовској полицији тренутно је обустављен улазак камиона који превозе српску робу, али и празних камиона са регистарским таблицама које издаје Република Србија.

На административном прелазу Мердаре камиони са српском робом нису прошли овај прелаз, већ им је речено да сачекају са стране, сазнаје Танјуг.

Одлука приштинске владе уследила је након што су припадници српске полиције ухапсили на територији централне Србије тројицу наоружаних косовских специјалаца.

Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са ГПС уређајима, мапама и другом опремом, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Ова одлука уследила је, како пише Курир, након што су данас на територији централне Србије, у рејону села Гњилице у општини Рашка, ухапшена тројица припадника специјалних јединица тзв. косовске полиције.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести