Палата правде у новом руху

БЕОГРАД: Реновирана зграда Палате правде у Београду отворена је данас, у присуству председника Александра Вучића. Прва суђења у згради од 26.000 квадратних метара, почеће 4. новембра, пред Вишим судом у Београду.
vucic palata pravde
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Тај суд се заједно са Вишим јавним тужилаштвом ове седмице вратио из Катанићеве улице, на стару адресу.

Ови органи зграду Палате правде ће убудуће делити са кривичним одељењем Другог основног суда у Београду и Другим основним тужилаштвом.

Фото: Tanjug

Отварању реновиране зграде присуствују и премијерка Ана Брнабић, министарка правде Нела Кубуровић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, као и председник Вишег суда Александар Степановић, виши јавни тужилац Наташа Кривокапић, Повереник за информације од јавног значаја Милан Мариновић, тужилац за ратне злочине Снежана Станојковић, високи представници судова и тужилаштва...

Радови на реконструкцији Палате правде почели су у марту 2017, а завршени су у септембру ове године, када су кренула усељења опреме и намештаја а сада и предмета.

Правосудна зграда у Савској улици споља је задржала првобитни изглед, као заштићено ауторско дело, а у њој је извршена комплетна реконструкција судница и кабинета.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Уграђена је алуминијумска столарија, замењен је систем грејања и хлађења, вентилације, као и струјних инсталација.

Пошта је сада смештена у централни хол зграде, а у шалтер сали је повећан број шалтер места.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести