ПАСТОР: Треба преиспитати МИГРАЦИОНУ ПОЛИТИКУ, у Србији се ВОДЕ РАТОВИ БАНДИ кријумчара људи

НОВИ САД: Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор изјавио је да сматра да је време да Србија започне процес преиспитавања своје миграционе политике.
istvan pastor suki
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Решење је да мигранти буду у прихватним центрима до добијања азила, каже  Пастор који је навео да то исто чини и Италија, као чланица Европске уније.

Потребно је предузети кораке, посебно уколико се узме у обзир да је Урсула вон дер Лајен, пре неколико дана у Европском парламенту подносећи извештај о претходној години недвосмилено рекла да европска економија има потребу за радном снагом и да је због тога потребно повећати миграцију, казао је Пастор за РТВ Панон.

Лидер СВМ је истакао да је потребно легализовати и дозволити људима да у Европи добију посао.

Да се ово дешава у легалним оквирима, уколико би их неко одабрао, ставио у аутобусе или авионе, и одвезао их да раде у фабрикама, мислим да нико не би имао ништа против. Међутим, то није случај. Ово су организоване активности засноване на превари и лажи, на фалсфикованим документима, што на крају води до рата између банди, око тога да који мигрант ће под чијим вођством једанпут-двапут-трипут-пет пута јуриша на границу и некако пређе у западну Европу, казао је Пастор.

Председник СВМ подсетио је да његова странка од 2015. године указује на овај проблем који је постeпено, корак по корак довео до садашњег рата банди кријумчара људи.

Србија је тада, 2015. године била присиљена да прихвати миграције, као што, рекао је Пастор, сада настоје да Србију присиле на санкције против Русије.

Једна од тактика приближавања Европској унији, је у томе да државе које су у процесу придруживања треба да заступају ставове Европске уније у важним политичким питањима, Заузврат се дају нека обећања, која, као и у овом случају, изостају, јер нисмо добили ништа, устврдио је Пастор.

Он каже и да је миграциона политика Европске уније доспела у шкрипац и да је сада потребно пронаћи друга решења.

Он је додао да став Савеза војвођанских Мађара званично не подржава ни једна парламентарна странка, али да он сматра да Србија нема други избор.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести