ПАСТОР: Значај учешћа ПКВ у пројектима прекограничне сарадње

НОВИ САД: Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор посетио је Привредну комору Војводине, где је са председником Коморе Бошком Вучуревићем и његовим сарадницима разговарао о тренутној ситуацији у привреди и планираним активностима ове институције у наредном периоду.
Predsednik Privrednе komorе Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor Foto: PKV
Фото: Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор Фото: ПКВ

Пастор је нагласио  важност регионалних привредних комора у пружању подршке предузећима да лакше остваре контакте како са домаћим тако и са партнерима из иностранства. Истакао је и значај учешћа Привредне коморе Војводине у пројектима прекограничне сарадње и понудио подршку покрајинског парламента у повезивању са привредим коморама са којима Војводина има добру сарадњу.

Вучуревић је упознао Пастора са предстојећим активностима Привредне коморе Војводине, а током састанка одржана је и презентација „Привредна кретања у АП Војводини у периоду јануар – мај 2019. године“.

Пастор и Вучуревић сагаласили су се да ће Скупштина АПВ и Привредна комора Војводине и даље, као што је то и до сада био случај, чврсто сарађивати у циљу даљег развоја домаћих предузећа, доприноса привредном расту, као и промоције инвестиционих потенцијала Покрајине.       
 

Е. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести