Пауновић: Женском солидарношћу бранимо пристојну Србију

БЕОГРАД: Недопустиво је вређање жена које се све чешће чује у јавном животу у Србији, истакла је Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије. 
Suzana Paunovic
Фото: ljudskaprava.gov.rs

"Жене су све више изложене увредама које се могу окарактерисати као говор мржње. Много труда смо уложили да што већи број жена учествује у нашем јавном и политичком животу. Због тога нарочито забрињавају увреде и дисквалификација жена које врше јавне функције, чланица политичких странака и новинарки. Не смемо губити из вида да оваква комуникација у јавном простору дугорочно оставља озбиљне последице у друштву, а посебно на младе људе којима се шаље порука да су увреде, говор мржње и насиље прихватљив вид комуникације", навела је Пауновић у саопштењу достављеном медијима. 

Она сматра да свако ко учествује у јавној дебати, дискусији или полемици мора бити свестан да његове речи имају неупоредиво веће последице од говорења у приватној комуникацији. Пауновић примећује да проблем пристојне комуникације посебно усложњавају друштвене мреже, оне се још не доживљавају као јавни простор, што свакако јесу. 

Мислим да би свако морао бити свестан одговорности за изговорену реч, поновила је Паунобвић и поручила: "Пред нама је озбиљан посао промовисања пристојности, нажалост та елементарна врлина се не подразумева, она се стиче". 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести