Петковић: Онај ко звецка оружјем седи у Приштини

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас председници привремених приштинских институција Вјоси Османи да Београд никога није напао нити то планира, док Приштина шаље безбедносне снаге на север покрајине и гради илегалне базе.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Петковић је поводом изјаве Османи да "Србија шири руски утицај и угрожава цео регион" истакао да "онај ко звецка оружјем седи у Приштини".

"Кога то Београд угрожавај! Више од 220 дана то говорите, а Београд никог није напао, нити планира. За то време Приштина шаље Росу на Србе, гради илегалне базе, уводи КБС на север, нападају се српска деца! Онај ко звецка оружјем, седи у Приштини", написао је Петковић.

Османи је раније данас оценила да дешавања у Украјини треба да буду лекција за Запад да су са државама које су вођене начином размишљања руског председника Владимира Путина, као што је, како тврди, Србија, потребни јасан приступ и јасне акције.

Османи је у интервјуу за Глас Америке на албанском изнела став да је "Србија само јачала у својим дестабилизујућим акцијама" и да је "појачала политичку, економску или војну сарадњу са Русијом", чиме је, тврди, утицала на раст руског утицаја у целом региону и угрозила га.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести