Стартује економски форум у Давосу, учествује Вучић

БЕОГРАД: Светски економски форум, који се једном годишње одржава у Давосу, у Швајцарској, почиње у понедељак и трајаће до 24. јануара, објављено је на сајту тог форума.
vucic davos
Фото: Tanjug (World Economic Forum/Manuel Lopez)

На овом скупу, учествоваће и председник Србије Александар Вучић, који ће у Давосу боравити у понедељак и уторак.

Главне теме овогодишењг скупа су климатске промене и акције, а једна од најважнијих сесија је "Спречавање климатске апокалипсе".

На на скупу ће учествовати неке од највећих светских компанија, а организатори Форума ће од свих њих затражити да се обавежу на постизање нето-нулте емисије угљеника до 2050. године или раније.

Председник Вучић присуствоваће церемонији званичног отварање овогодишњег Форума и излагању председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, као и скупу на којем ће се обратити председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп, саопштила је прес служба председника.

На форуму светских економских лидера, председник Вучић учествоваће на сесији "Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана".

Планирано је и обраћање председника Вучића на скупу под називом „Генерисање раста за Централну и Источну Европу“.

Током дводневног боравка у Давосу, председник Вучић имаће и низ билатералних сусрета са светским званичницима, привредницима и представницима финансијских институција, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести