Поповић: Одбацити оптужбе НАТО

БЕОГРАД: Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић сматра да оптужбе и претње НАТО "упућене Србији и читавом српском народу, које је, у име овог војног савеза, изрекао његов командант за Европу Куртис Скапароти, потврђују сву оправданост вођења самосталне и суверене политике Србије, али и њене позиције војне неутралности".
Nenad Popović Foto Tanjug/R.Prelić
Фото: Танјуг, Р. Прелић

"Због наше суверене политике, одбране наших кључних националних интереса по питању Косова и Републике Српске, и нашег пријатељства са Русијом, НАТО пакт је Србију и читав српски народ оценио као проблематичне за регион Балкана", оценио је у писаној изјави Поповић.

Према његовом ставу, "не памти се да је један војни савез читав један народ прогласио проблемом"."Нажалост, методе решавања проблема које примењује НАТО познате су целом свету и зато ову оцену морамо да третирамо као озбиљну претњу нашој држави и народу", упозорио је Поповић.

"Очито је НАТО пакту, када су у питању претње Србији, омиљен месец март", констатовао је Поповић и подсетио да су "нас пре 12 година баш у месецу марту брутално бомбардовали, тражећи предају Косова".

"Србија треба најодлучније да одбаци овакве непримерене оптужбе и да тражи хитно од генералног секретара НАТО Јенса Столтемберга објашњење да ли он и политички врх овог савеза стоје иза става да је читав српски народ за њих проблем на Балкану", закључио је Поповић.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести