Посланици о министарки, Куртију, буквару за сву српску децу

БЕОГРАД:  Посланиници су данас у скупштини постављали питања влади, па је тако Александар Шешељ (СРС) предложио да се истражи све што се дешавало у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а с обзиром на, како је рекао, свих криминалних афера за осам година.
Skupština Srbije  Foto Tanjug/ T. Valič
Фото: Скупштина Србије  Фото Танјуг/ Т. Валич

"Прошле недеље сте хтели очи да нам ископате када смо говорили о криминалу Зоране Михајловић. Јуче смо видели да је ухапшен државни секретар. После осам година министровања, после свих криминалних афера, после вређања пријатељских држава, Српске православне цркве, када ћемо коначно видети да је ухапшена Зорана Михајловић", питао је Шешељ.

Он тврди да је јасно да се све ради без тендера у Министарству грађевинарства, да је пуно криминалних афера у које је "уплетена Зорана Михајловић".

"Немојте само да слушамо приче како је то могло да се деси без њеног знања, јер ништа у том министарству не може да се догоди без потписа. Уместо да хапсите колатерале, њене сараднике и службенике, хајде да се ухапси Зорана Михајловић. Има ли неко одговорнији", упитао је Шешељ.

Посланик Уједињене сељачке странке Марјан Ристичевић питао је Владу Србије шта ће предузети да заштити Телеком у конфликту с Јунајтед медија групом."СББ служи само да се испумпа новац и да Шолак има два, три авиона вредна преко стотину милиона евра", рекао је Ристичевић.

Посланик Нове србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић имао је питање за Миниатарство спољних послова у вези са новом владом такозваног Косова у којој као министар одбране седи осуђени ратни злочинац.Подсетивши да је Курти говорио о геноциду, о ратној одштети коју Србија треба да исплати, Вукадиновић је питао како замишљају разговоре са Аљбином Куртијем.

Каже да је јасно да се мора разговарати, али да је у старту постављена "сцена", те да је и само седење за сто са Куртијем било проблематично.Посланица Социјалистичке партије Србије Мирјана Драгаш питала је Министарству просвете, науке и технолошког развоја да ли је предузело мере за издавање јединственог буквара за сву децу српског порекла где год да живе.

"Више пута на седницама за дијаспору то питање је било присутно", указала је Драгаш.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести