ПОЗНАТА ИМЕНА На листама први уз Дачића, Палма и Марко Милошевић, уз Филу Никодијевић и Антић

Републичка изборна комисија прогласила је данас изборну листу "Ивица Дачић премијер Србије" а Градска листу "Ивица Дачић премијер - Тома Фила градоначленик" за учешће на предстојећим изборима заказаним за 17. децембар.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Носилац листе окупљене око СПС-а за учешће на парламентарним изборима је Ивица Дачић, а потом следе Драган Марковић Палма, лидер Јединствене Србије и Марко Милошевић, унук бившег лидера СПС-а и некадашњег председника државе Слободана Милошевића, Марко.

На листи су и Снежана Пауновић, Славица Ђукић-Дејановић, Владан Заграђанин, Бранко Ружић, Душан Бајатовић, Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Александар Антић, као и лекари Владимир Ђукић и Александра Марковић.

Лидер странке Зелени Србије, коалиционог партнера СПС, Иван Карић је на 17. месту изборне листе кандидата за посланике.

На листи су, поред осталих и представници Савеза пензионера и Удружења "Наша Дрина" као и члан женске фудбалске репрезентације Виолета Словић.

РИК је на данашњој седници, 12. по реду, утврдила да је уз ову листу, другу која је проглашена, предато 19.618 правно ваљаних потписа бирача који подржавају листу и да су се стекли услови да се прогласи листа на којој је 250 кандидата прогласи.

Градска изборна комисија прогласила је листу око СПС-а за учешће на изборима у главном граду, на којој су поред Томе Филе, између осталих и председник градског парламента Никола Никодијевић и Александар Антић.

То је друга листа која је предата и која је проглашена за учешће на предстојећим изборима за одборнике градске скупштине.

Коалицију чини Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србије и Зелени Србије.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести