Проширује се Специјални суд, радови идуће године

БЕОГРАД: У току следеће године кренуће радови на реконструкцији и доградњи зграде познате као “Специјални суд” у Устаничкој улици у Београду, у којој су смештени Тужилаштво за организовани криминал, посебна одељења Вишег суда за организовани криминал и ратне злочине, као и притворска јединица. 
1
Фото: Tanjug

Министарка правде Нела Кубуровић рекла је Тањугу да је проширење постојећих капацитета за ове органе неопходно, имајући у виду да се од оснивања до данас проширила надлежност Тужилаштва за организовани криминал.

“Зграда у којој се тренутно налази, не задовољава све потребе, тако да треба да се прошири. Надам се да ће поступак пројектовања започети у току ове године, а да ће 2019. године почети радови на самој згради”, навела је министарка правде.

Она је додала да ће овај пројекат бити финансиран из кредита Европске инвестиционе банке.

Што се тиче београдске Палате правде на којој су радови на реконструкцији започели у марту 2017. године, Кубуровић је навела да је планирано да буду завршени у другој половини следеће године.

Она очекује да ту опет буду смештени Виши суд у Београду, Више јавно тужилаштво, Први основни суд и то кривично одељење и Прво основно јавно тужилаштво.

У Палати правде биће смештено и Посебно коруптивно одељење Вишег суда и Вишег јавног тужилаштва, напоменула је министарка.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести