Ракић: Борићемо се, нико нам неће лепити фластер на уста

БЕОГРАД: Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да ће се представници Срба на Косову и Метохији увек борити за интересе српског народа и да неће дозволити Пришитни да их српечи у томе.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

"Можете нам ставити лисице на руке али не и фластер на уста. Увек ћемо се борити заједно са Канцеларијом за КиМ и државом Србијом за интересе нашег народа", рекао је Ракић у Београду новинарима на конференцији за медије директора Канцеларије за КиМ МаркаЂурића, која је уприличена након састанка са политичким преставницима Срба.

Не тражимо ништа што нам не припада, тражимо исти третман какав имају и Албанци, рекао је Ракић.

Поводом ситуације у Приштини и покушаја формирања инситуција Ракић је рекао да Српска листа није добила никакав позив ни за разговор, али ни за формирање владе, те додао да СЛ неће направити ниједан потез без разговора са Београдом.

Коментаришући данашњи састанак на коме је закључено да је циљ српских инстицуија на КиМ у 2020. да се допре до сваког српског домаћинства и да се у решавање проблема тих људи крене већ 2. јануара, али и да се истраје у борби за испуњење квота о запошљавању у приштинском систему, Ракић је оценио да је то није био пријатан разговор и да су челници општина саслушали све добронамерне критике.

"Заиста је немогуће решити све проблеме али није немогуће разговарати са сваким човеком, чути који проблем има и покушати му помоћи", рекао је Ракић.Ракић, који је и градоначелник Северне Митровице, је додао да су Срби захвални председнику на Плану Србија 2025.

Ракић је навео и да је на КиМ у току реализација више од 350 пројеката, а без обзира у којој је фази процес реализације поручио је да је најаважније што су средстава обезбеђена.

Ракић је као неосновану оценио оптужницу против Оливера Ивановића.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести