Ракић о напуштању институција: ЗСО за нас значи живот

БЕОГРАД: „Уколико међународна заједница не спроведе Бриселски споразум, потписан 2013. године, Срби на КиМ ће озбиљно размотрити, не да ли ће, него када ће напустити све институције, од локалног, до централног нивоа, изјавио је данас председник Српске листе Горан Ракић.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

"Ово није бес, није претња, то нама значи живот", рекао је Ракић новинарима након састанка Срба са КиМ са директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем.

Ракић је навео да је ЗСО требало да буде формирана 2013. године, а да се, каже, чује да ће бити формкирана али са ингеренцијама невладине ирганизације, на шта Срби на КиМ не пристају.

"То не желимо, јер нам не гарантује никакву безбедност. Желимо да се имплементира оно што је договорено у Бриселу, пуна одговорност и надзор из одређених области - здравства, просвете, просторног планирања катастра", рекао је Ракић.

Ракић је додао да су Срби 2013. године изашли на изборе јер им је, каже, неко гарантовао да ће бит формирана ЗСО, а данас, седам година касније, још смо на почетку.

Тада су их, каже, критиковали они политичари који сада критикују "све живо", који су нападали и покојног Оливера Ивановића.

Он је истакао и да се не сме злоупотребљавати убиство Оливера Ивановића и да Срби са КиМ желе да се што пре открију починиоци и налогодавци, а не да неправедно оптужени, без доказа, седе у притвору.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести