С Тачијем у септембру у Бриселу

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је да је сасвим сигурно да ће се са председником привремених власти у Приштини Хашимом Тачијем састати почетком септембра у Бриселу, истичући да ће то бити прилика да се сагледа да ли постоји могућност за излаз из тешке ситуације у којој се налазимо. 
aleksandar vucic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Таква је најава из Брисела, додао је он одговарајући на питање новинара након посете Војнотехничком институту.

Рекао је да је могуће да обојица учествују и на Европском форуму Алпбах, где су најављени током “Политичких разговора“, који су заказани за 25. и 26.август, мада он још не зна да ли ће ићи тамо. 

Још нисам одлучио да ли ћу да идем у Алпбах, додао је он.

Вучић је казао да ће бити интересантно да видимо после свега шта је то и где смо стали, као и да ли постоји било која могућност за излаз из тешке ситуације у којој се налазимо.

Немачка нас је већ разграничила, признањем Косова

Немачка нас је већ “разграничила” оног тренутка када је признала целовито, суверено и недељиво Косово, рекао је данас председник Србије Александар Вучић у одговору на питање како види став канцеларке Ангеле Меркел да нема промене граница на Балкану.

Вучић је изразио чуђење што је део јавности изјаву Меркел схватио као неку нову поруку.

Шта значи то што је Меркел рекла? То што је рекла значи само да нас је она већ 'разграничила' тако што је цело Косово независна држава, рекао је Вучић и додао да то људи треба да имају на уму.

Они који су радују њеној изјави треба да знају да је за Меркел, као и за цео свет, са малим изузецима, да сви они сматрају Косово и Метохију целовитом, сувереном и недељивом територијом и да та територија припада Албанцима, додао је и указао да само из нашег угла постоји питање - чије је Косово?

Из њиховог угла је то завршена ствар, рекао је Вучић.

Не постоји бојазан да ће СПС изађе из владе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не сматра да ће СПС да изађе из Владе Србије, али и поручио да свако коме се нешто не свиђа може да иде, и прецизирао да се то односи и на неке из његове, али и из других партија."Само да се не седи на две столице", приметио је и додао да кад то каже мисли мање на СПС, него на неке друге људе и у партији коју води али и у неким другим партијама. 

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да, "познавајући СПС", они не би изашли из владе "низашта на свету", да би можда могли да промене партнере и то одмах чим би им се указала прилика, али и додао да то ипак каже у шали, мада је легитимна ствар да неко о томе размишља 

Како је рекао то је нормално и да свако може да мисли да му је боље са неким другим и да је и то у реду. . . али сматра да не постоји реална опасност од тога у овом тренутку. Навео је да је ствар у томе да је потребно да имате легитимитет и 126 посланика у парламенту. Поновио је да је свако слободан да иде, да нико не треба никога да задржава, и ако се неком не свиђа "довиђења". 

Како је рекао, и свако из СНС је слободан да иде, и поручио: 

"Само немојте на две столице да седите". Вучић је рекао да то може да уради ко хоће и да оде а не да га користи за све што му треба, а онда му "забије нож у леђа". 

Навео је и да ту мање и мисли на СПС него на неке друге људе и у партији коју води али и у неким другим партијама. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести