Шеф Дачићевог кабинета: Срамотне лажи Маринике Тепић

БЕОГРАД: Шефа кабинета министра спољних послова Ивице Дачића Никола Недељковић назвао је данас "срамотним лажима" тврдње посланице Маринике Тепић да је он присуствоао исплатама новца који је, наводно, Дачић узео од трговца оружјем Слободана Тешића како би би плаћао повлачење признања Косова.
Ivica Dacic/Fonet
Фото: FoNet

"Срамотне су лажи које је данас изговорила Мариника Тепић, не због тога што је мене поменула већ зато што у последњих неколико година нико није тако брутално напао Србију као она", навео је Недељковић у писаној изјави и нагласио како је "17 земаља повукло признање тзв. Косова" и да се он као Србин тиме дичи и поноси, "као што се поносе сви Срби и патриоте".

Он је навео да живи у кући својих родитеља из 1984. Године коју је његова породица "стекла током 45 година рада у просвети и култури", док је - када борави у Београду - подстанар. а од имовине има "половни аутомобил стар 17 година и нови бицикл" који је "недавно купио".

"Признајем да ме је мало срамота када упоредим своју имовинску карту са имовинском картом вашег налогодавца и шефа Драгана Ђиласа, али сам истовремено и поносан, јер цео мој родни Лазаревац зна како су моји родитељи стекли своју имовину", поручио је Недељковић Мариники Тепић.

Он је нагласио како су његово "једино богатство патриотизам и љубав према Србији, за разлику од вас који сте богатство отели од Србије, па је зато данас вероватно због тога и мрзите".

"Као бивши полицијски службеник са завршеном Полицијском академијом инсистирам да надлежни органи истраже наводе Маринике Тепић, а ја ћу поднети приватну тужбу против ње која ће доказати да је Мариника лажов – чијим се лажима једино радују непријатељи Србије", нагласио је у писаној изјави шефа кабинета министра спољних послова Ивице Дачића Никола Недељковић

Потпредседница Странке слободе и правде и народна плосланица Мариника Тепић изјавила је раније данас да је министар спољних послова Ивица Дачић узео од трговца оружјем Слободана Тешића више од милион евра у кешу да би плаћао "отпризнавање" Косова, наводећи да је Дачићев шеф кабинета Никола Недељковић био присутан приликом новчаних исплата.

Тепић је апеловала да полицијуа и тужилаштво утврде имовинско стање Николе Недељковћа.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести