Селаковић започео билатералну посету Кипру

Министар спољних послова Никола Селаковић започео је данас на Кипру своју прву билатералну посету од када је ступио на дужност,
Nikola Selaković Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

НИКОЗИЈА: Министар спољних послова Никола Селаковић започео је данас на Кипру своју прву билатералну посету од када је ступио на дужност, сусретом са председником Представничког дома Републике Кипар Адамосом Адамоумом.

Селаковић и Адамоум су разговарали о билатералној сарадњи, а шеф српске дипломатије изразио је захвалност Кипру на принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, речено је Танјугу у Министарству након састанка.

Српски министар је захвалио Кипру и на подршци Србије на европском путу.

Шеф српске дипломатије поновио је позицију Србије по питању кипарског проблема, на чему су му домаћини захвалили.

Саговорници су се сагласили да Србија и Кипар имају пријатељске и братске односе, али да има потенцијала за унапређење сарадње.

Селаковић се састао и са диектором Дипломатске канцеларије председника Кипра Киријакосом Куросом, а двојица саговорника поновили су ставове о отвореним питањима које појединачно имају Србија и Кипар, али и потврдили да две земље имају пријатељске односе.

Селаковић ће се током дана састати и са министром иностраних послова Кипра Никосом Христодулидисом, а након састанка биће одржана конференција за новинаре двојице министара.

Селаковић ће се током посете Кипру састати и са комесаром за дијаспору Фотисом Фотиуом и архиепископом Нове Јустинијане и целог Кипра Хризостомом Другим.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести