Шешељ: Зашто да се разграничавамо на КиМ?

БЕОГРАД: Лидер СРС Војислав Шешељ је у интервјуу за "Новости" на питање шта мисли о предлогу разграничења на КиМ одговорио питањем - зашто се разграничавати са Албанцима на својој територији?
Vojislav Šešelj Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Што да се са Албанцима разграничавамо на својој територији? Све је наше, па да делимо са њима. Може, ми њима да дамо пола Косова а они нама пола Албаније", каже Шешељ.

Упитан шта мисли о притисцима Америке да питање Косова остане отворено и нерешено, он сматра да су те информације сумњивог карактера и да то неко "тако безвезе пласира".

Према његовом мишљењу, председника Србије притискају да што пре пристане на независност Косова, јер кад кажу да се "нормализују односи" - то значи признање независности.

"Не мора Вучић да каже признајем, он то фактички може да уради, довољно им је да Косово уђе у УН. Србија на то не сме никако да пристане", додао је он.

На питање да ли на предстојећим београдским изборима његова странка, која по анкетама ужива 4 одсто подршке грађана, може да пређе цензус, Шешљ каже да да у Србии нема озбиљне агенције за истраживање јавног мњења, а да је постојећим, инструментализованим од стране режима, задатак да "убију у појам" опозиционе странке.

"Избори ће доста зависити од предизборне кампање , наступа сваке странке, а полако сазрева мишљење да власт у Београду треба мењати", сматра лидер СРС.

На питање да ли опозиција, ако се удружи, може да победи СНС у Београду, он каже да се нада да то могу радикали, а да прозападна опозиција нема шансе чак и кад би се сви удружили, укључујући Бошка Обрадовића и Санду Рашковић Ивић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести