Скупштина о амандманима на сет закона из области просвете

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије наставили су данас седницу расправом о амандманима на сет закона из области образовања, међу којима су измене и допуне Закона о основама система образовања и васпитања, на који је поднето 18 амандмана, од којих је ресорни одбор прихватио један.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

На предложене измене Закона о националном оквиру квалификација поднето је укупно осам амандмана, на Предлог закона о жиговима 18 амандмана, на Предлог закона о средњем образовању 11 амандмана, о дуалном образовању 12 амандмана.Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво није прихватио ниједан амандман.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је раније у парламенту да се измене и допуне Закона о основама система образовања и васпитања налазе пред посланицима због усклађивања са Законом о заштити податка о личности.

Када је реч о изменама Закона о средњем образовању и васпитању, Шарчевић је навео да се он усаглашава са два закона која је скупштина већ усвојила - о дуалном средњем образовању који се већ примењује, као и о дуалним студијама који још није у примени.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести