Скупштина Србије: Влада одговара на питања посланика

БЕОГРАД:  Премијерка Ана Брнабић и министри одговарају на питања посланика у Скупштини Србије, а прво је поставио посланик Јахја Фехратовић кога је занимало да ли ће и када бити отворен кознулат Босне и Херцеговине у Новом Пазару.
ana brnabic, Tanjug/Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljevic
Фото: Premijerka Ana Brnabić je u Skupštini Srbije odgovarala na poslanička pitanja Foto Tanjug / Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljevic 

Брнабић је одговорила да ће проверити са Министарством послова и проследити одговор у најкраћем року.“Ако одговор још није послат, онда је то због тога што се чекало 14 месеци на формирање Савета министара БиХ, тако да нисмо имали коме формално да шаљемо. Проверићу и у најкраћем року ћемо вам послати одговор ако већ нисмо”, одговорила је Брнабић.

Фехратовић је имао питање и за министра просвете Младена Шарчевића коме је рекао да бивше руководство ОШ “Авдо Међедовић” у Новом Пазару опструише постављање новог руководства.

“Овде је на делу један покушај опструкције и политизације једне групе људи која стоји иза Бошњачког-националног већа. То није став целог БНВ него неко манипулише”, рекао је Шарчевић и подсетио да је било критика на рачун једног члана закона у парламенту да директоре именује министар, а да се сада у пракси показало да је то потребно.

Шарчевић је казао да се јуче чуо са представницима надлежног синдиката и да жели да пошлаје поруку да држава мора да се поштује.

Министар је казао и да је обавестио и тужилаштво о том случају и да очекује њихову реакцију.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести