СЛ: Албански политичари да се не утркују ко више мрзи Србе

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Претње председнику Александру Вучићу и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу, као и најава оптужница и хапшења Срба, које је упутио косовски министар спољних послова Беџет Пацоли оголила је истину која је "одраз мржње према свему што је српско", оценила је Српска листа у саопштењу које је доставила медијима.
Srpska lista Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Овај парадокс да о оптужбама говори политичар, а не правосудни органи показује да Беџет Пацоли жели да се додвори екстремним лидерима Самоопредељења како би се смиловали на њега и узели га у владу, али и огољује намеру Приштине да настави са лажним оптужбама како би протерала Србе са Косова и Метохије", наводи СЛ.

Српска листа позива албанске лидере да престану са утркивањем ко више мрзи Србе, јер се тиме, како наводе, опасно подижу тензије и угрожава крхки мир на Косову и Метохији.

"Свесни смо неспособности таквих политичара да грађанима обезбеде бољи живот, али никада нећемо прихватити да неко етикетира и таргетира наше сународнике, како би се скренила пажња јавности и стицали јефтини политички поени", поручила је СЛ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести