СНС прва предала листу РИК-у за парламентарне изборе

БЕОГРАД:  Српска напредна странка прва је предала РИК-у листу кандидата за посланике за редовне парламентарне изборе расписане за 26. април.
SNS prva predala listu RIK-u za parlamentarne izbore  Foto: Tanjug/Rade Prelić
Фото: СНС прва предала листу РИК-у за парламентарне изборе Фото: Танјуг/Раде Прелић

БЕОГРАД:  Циљ листе "Александар Вучић - за нашу децу" на предстојећим изборима је да добије подршку грађана за наставак политике развоја и економског просперитета државе, поручили су данас представници коалиције окупљене око СНС, који су предали потписе подршке грађана РИК-у.

Како је најавио потпредседник СНС Милош Вучевић у кампању крећу великим скупом у Врању 14. марта, док ће скуп у Београду бити 18. арпила, а завршна конвенција 23. априла у Нишу.

Додао је да је на листи 72 одсто нових кандидата, у односу на листу са претходних избора, као да су на листи млади људи, а 45 одсто је жена, као што је и најавио председник те странке, што, каже, говори да се СНС има снаге за промене.

Он је навео и да СНС има најбољи баланс младих и људи са искуством, који ће заједно наставити да се боре за економско снажење и уздизање друштва и државе.

"Циљ је да добијемо подршку грађана за наставак политике развоја и економског просперитета државе, да дођемо до тога да просечна зарада буде 900 евра, како би наша деца остала и овде градила будућност", рекао је Вучевић.

Први на листи, министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је циљ СНС апсолутна победа на изборима, како би могао да се реализује пројекат "Србија 2025".

Фото: СНС прва предала листу РИК-у за парламентарне изборе Фото: Танјуг/Раде Прелић

Додао је да је поносан и почаствован што ће предводити листу, те навео да су за кратко време, свега пет сати, јуче прикупили подршку 50.000 људи, који су дали свој потпис и захвалио председнику Вучићу на подршци и поверењу.

Недимовић је истакао да је Србија остварила велики напредак у мандату претходне владе и да људи живе боље у последње четири године.

"Када погледате око нас, свуда су нови путеви, паркови, нова радна места, болнице, школе", рекао је Недимовић.

Он је поручио да је циљ СНС апсолутна победа како би се реализовао пројекат "Србија 2025".

"Хвала свима који су јуче потписом подржали листу, коалиционим партнерима, свима који верују у нас и обећавам да ћемо својим радом и енергијом обезбедити бољу будућност за све", поручио је Недимовић.

Председник СДПС-а Расим Љајић рекао је да листа око СНС излази у сличном или готово истом саставу као на претходне изборе, те да излазе са досадашњим резултатима, који, каже, треба да буду мера успешности сваке политике.

"Мера успешности сваке политике је у броју отворених радних места, броју фабрика, километара путева, болница, школа, амбуланата, домова културе.. Надам се да ће грађани адекватно валоризовати све што је урађено. Важније је ко је шта урадио, него шта је ко рекао, или колико је лајкова добио", рекао је Љајић.

Додао је да листа око СНС излази и са јасним плановима за сваки део, округ, општину у Србији, јер Србија мора да буде још боља него што је данас, и поред оствареног великог напретка.

"Ово ће бити пристојна и цивилизована кампања и то ћемо представити грађанима у теренској кампањи, која ће бити тешка, али верујем успешна", рекао је Љајић.

Млада предузетница, кандидаткиња на листи, Ивана Поповић, рекла је да млади желе да се посвете раду за своју земљу и да јој је драго што им је пружена шанса да то и покажу.

"Драго ми је да је нама, младима, пружена шанса и што СНС подржава и жнее и младе и предузетнике", рекла је она.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести