СНС Шапца: Зеленовић спречава верификацију наше победе

СНС Шапца констатује да је сада јасно да Зеленовић никада није имао намеру да напусти фотељу градоначелника, "па чак ни када то од њега тражи више од 30 хиљада његових суграђана".
sns logo, SNS
Фото: СНС

ШАБАЦ:  Градски одбор Српске напредне странке Шабац у саопштењу које је достављено медијима наводи да док представници СНС штрајкују глађу да би одбранили изборну вољу народа, присталице Небојше Зеленовића подносе оставке у Градској изборној комисији Шабац с "немуштим образложењима из којих је јасно да је то још само један у низу потеза чисте опструкције изборног процеса".

СНС Шапца констатује да је сада јасно да Зеленовић никада није имао намеру да напусти фотељу градоначелника, "па чак ни када то од њега тражи више од 30 хиљада његових суграђана".

"Пошто је три пута изгубио, пошто је видео да је народ прозрео његове мутне радње са Градском изборном комисијом, наредио је својим послушницима да поднесу оставке, само да би на сваки начин спречио верификацију победе Српске напредне странке", наводи у саопштењу СНС, чији градски одбор у Шапцу позива надлежне институције да реагују по кривичним пријавама које је та странка поднела.

Начелник ПУ Шабац: Апсолутно нетачне тврдње председника ГИК

ШАБАЦ: Апсолутно су нетачне тврдње Будимира Павловића, председника Градске изборне комисије, да је синоћ шест пута звао полицију и да су припадници полиције дошли само испред зграде општине Шабац, изјавио је данас начелника Полицијске управе Шабац Зорана Јевђенић.

Зарад истинитог информисања јавности, навео је Јевђенић у изјави за јаност, морам да напоменем да је Павловић синоћ у свега два наврата позивао полицију, која је поступила у оба случаја.

"Прво је око 20.20 часова пријавио да се испред зграде општине Шабац окупио већи број грађана који не дозвољавају члановима ГИК-а да напусте општину, а потом је око 20.40 часова пријавио и да су неке особе ушле у зграду и онемогућавају рад Градске изборне комисије", каже Јевђенић.

Идентични догађај, да су непознате особе ушле у зграду, у исто време полицији је пријавила још једна особа, а по свим пријавама полиција је одмах поступила и о свему је обавештено Основно јавно тужилаштво у Шапцу, навео је он.

Одмах пошто је Павловић, око 20.20 часова, пријавио први догађај, каже Јевђенић, на лице места упућена је патрола полиције, која је утврдила да се на неких 20-ак метара од зграде општине налази група људи, који су рекли да су дошли како би заштитили изборну вољу грађана.

Том приликом, наводи, није било никаквог нарушавања јавног реда и мира, нити је било ко блокирао улазе зграде општине Шабац у којој је заседала Градска изборна комисија.

"Имајући у виду да је у међувремену добијена и друга пријава Павловића, припадници полиције ушли су у зграду општине и утврђено је да нема никаквог нарушавања јавног реда и мира, а подносилац пријаве се није појавио, нити се било ко од затечених особа жалио да има неких противзаконитих радњи", каже начелника Полицијске управе Шабац.

Такође, како је додао, полицију је 40 минута након поноћи, позвала и особа која се представила као супруга Будимира Павловића, која је пријавила да је њен муж затворен у згради општине од стране непознатих лица.

"Припадници полиције одмах су изашли на лице места и утврђено је да испред општине више нема окупљених грађана, да су сва светла у згради угашена, а није примећено присуство било кога у објекту који је био закључан. Полиција је, такође, у више наврата током ноћи обилазила зграду општине и стање је остало непромењено. И о овој пријави, као и о горепоменуте три, обавештено је Основно јавно тужилаштво у Шапцу", каже се у саопштењу.

Начелника Полицијске управе Шабац позвао је Будимира Павловића, али и све друге политичке актере у Шапцу, да не злоупотребљавају полицију зарад сопствених политичких обрачуна и то изношењем бројних неистина.

"Да су о јучерашњем поступању полиције изнете нетачне информације потврдили су данас и они сами, пошто је синоћ Небојша Зеленовић тврдио да полиција није реаговала и изашла на лице места, а данас је прича промењена да смо били само испред зграде општине. Очигледно је реч о покушају обмане јавности у циљу нарушавања угледа и рада припадника ПУ Шабац", навео је Јевђенић.

СНС:Кривичне пријаве против 10 чланова Градске изборне комисије

ШАБАЦ: Градски одбор СНС Шапца у саопштењу за јавност негира тврдње Небојше Зеленовића да полиција није дошла на његов позив, те додаје да Зеленовић не објашњава од кога се он то штити и због кога зове полицију.

"Због народа који се спонтано окупио испред зграде где заседа Зеленовићев ГИК да мирно изрази протест због најновијег одуговлачења краја избора? Зеленовић говори о кршењу устава, а лично њега мора да демантује начелник полиције, који саопштава да је полиција изашла на лице места и да није било никаквих инцидената", наводи се у саопштењу.

У СНС кажу и да је Александар Пајић у име ГО СНС Шапца поднео кривичну пријаву против десет чланова Градске изборне комисије на челу са председником комисије Будимиром Павловићем, градоначелника Небојше Зеленовића, начелника Градске управе Милана Васића и бившег министра у Влади Србије Душана Петровића због основане сумње да су извршили кривично дело фалсификовање резултата гласања.

У пријави је наведено да у Шапцу траје изборна агонија узрокована незаконитим поступањем Небојше Зеленовића и његових помагача, како би се "ова организована криминална група одржала на власти у покушају да се спаси кривичне одговорности за годинама чињене злоупотребе на штету градског буџета, грађана Шапца и свих грађана Србије".

СНС у саопштењу констатује да је "дошао крај тиранији шабачког криминалног тандема Зеленовић - Петровић, јер је народ већ три пута рекао своје".

Чланови Изборне комисије из СНС прекидају штрајк глађу

ШАБАЦ: Чланови Градске изборне комисије које је именовала Српска напредна странка прекидају штрајк глађу, саопштио је будући градоначелник Шапца Александар Пајић.

Он је подсетио да је штрајк глађу започет синоћ, када је председник Градске изборне комисије Будимир Павловић заједно са осталим члановима које су именовали Душан Петровић и Небојша Зеленовић, како каже, почео опструкцију изборног процеса.

"С обзиром на то да су чланови изборне комисије које су они именовали поднели оставке, ми захтевамо од секретара комисије Златка Ранковића да печат који је отуђио врати председнику скупштине. Уколико се то не деси ми ћемо поднети кривичну пријаву за злоупотребу печата и тражићемо од председника скупштине да изда налог за израду другог печата", рекао је Пајић, а наводи се у саопштењу које је достављено медијима.

Он је поручио грађанима Шапца да не брину и да ће изборни процес бити доведен до краја у складу са законом и уз поштовање њихове изборне воље.

"Шабац мора да крене напред, а Српска напредна странка која има апсолутно поверење грађана треба са својим коалиционим партнерима да преузме одговорност за руковођење градом", поручио је Пајић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести