СНС: Насловна НИН-а - одраз у огледалу српских црнокошуљаша

БЕОГРАД: "Насловне страна медија који су под контролом осведочених лопова, управо су одраз у огледалу Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и осталих ''црнокошуљаша'' српске политике", реагује у саопштењу Потпредседник Главног одбора СНС Милош Вучевић.
Vučević Foto: Tanjug
Фото: Потпредседник Главног одбора СНС Милош Вучевић Фото: Танјуг

Потпредседник Главног одбора СНС Милош Вучевић позвао је данас државне органе, медијска удружења и цивилне организације да санкционишу и зауставе пропаганду вређања и омаловажавања политичких неистомишљеника и спрече ширење мржње кроз алудирање на периоде цивилизацијски неприхватљивих идеологија, те да "спрече лопове да се крију иза насловних страна медија којима диктирају овакве гадости".

Вучевић није навео о којем медију је реч, али спомиње "Пиночеове стадионе", а на насловној страници новог НИН-а објављена је карикатура на којој председник Србије наводно изговара реченицу: "Како ''шта ће нам толико стадиона?'' Па сећате ли се Пиночеа".

"Насловне страна медија који су под контролом осведочених лопова, управо су одраз у огледалу Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и осталих ''црнокошуљаша'' српске политике", реагује Вучевић."То је оно што они желе Србији, након економског геноцида који су годинама спроводили над грађанима, и не знам ког већ по реду изборног дебакла", истиче се у саопштењу потпредседника Главног одбора СНС.

Вучевић истиче да је то далеко од новинарства и никако не представља слободу изражавања, већ је "одраз болесне мржње и фрустрација лидера савеза за силовање и вешање".

"Шта рећи о онима за које су спортски стадиони асоцијација на логоре смрти, осим да су се погубили у политичком самртном ропцу. Нису они том, још једном огавном карикатуром на насловној страни, увредили само грађане Србије. Они су увредили цео регион. И Бугаре, и Румуне, и Грке. Они су увредили и живот, и напредак и будућност наше деце", пише у саопштењу. 

Доказали су још једном, додао је Вуччевић, да су "управо они ти од којих треба ослободити медије, а нека себи слободно праве те ''Пиночеове стадионе'', на којима ће да се међусобно обрачунавају и боре за то ко ће бити главни у том њиховом савезу".

"Наравно да лопови не могу да поднесу то што Србија, на челу са Александром Вучићем, незаустављиво напредује, што је незапосленост на историјском минимуму, што је јавни дуг све мањи, плате све веће, а инвеститора све више, јер Ђиласи, Јеремићи, Обрадовићи за државу и народ никад нису ни марили, већ и искључиво само за своје позамашне џепове у које су ставили преко 500 милиона евра народних пара", закључује се у саопштењу.

У суботу 22. децембра, Србија, Грчка, Румунија и Бугарска донеле су одлуку о формирању иницијативног огранизационог комитета који ће кандидовати те четири земље да буду домаћин европског првенства у фудбалу 2028. и светског првенства у фудбалу 2030.

Председник Вучић је тада изјавио да следеће године Србија креће у изградњу националног стадиона и више стадиона у другим градовима у земљи.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести